دوربین های مداربسته تحت شبکه (Internet Protocol Camera) که با نام اختصاری دوربین مداربسته IP شناخته می شود، شامل گروهی از دوربین های مداربسته هستند که انتقال تصاویر در آنها بر مبنای پروتکل های شبکه صورت می گیرد.  دوربین مداربسته IP از لحاظ ظاهری تقریباً شبیه دوربینهای آنالوگ است، با این تفاوت که خروجی تصویر آن به جای فیش BNC ، سوکت شبکه یا آنتن Wifi است. در دوربینهای مداربسته آنالوگ، تصاویر از طریق کابل کواکسیال انتقال می یابد و در دوربینهای IP تصاویر توسط کابل شبکه یا بصورت بی سیم (Wifi) منتقل می شود. بر خلاف دوربینهای آنالوگ که تصاویر در آنها بصورت آنالوگ تولید شده و پس از انتقال به دستگاه DVR به فرمت دیجیتال تیدیل می شوند، در دوربینهای IP تصاویر به صورت خودکار در دوربین Encode شده و به فرمت دیجیتال تبدیل می شود و بصورت دیجیتال در بستر شبکه منتقل می گردد.



اولین دوربین مداربسته IP در سال 1996 توسط شرکت Axis عرضه شد. این دوربین نمی توانست به صورت همزمان تصویر برداری و ارسال تصویر را انجام دهد، بلکه در فواصل 17 ثانیه تصاویر را گرفته و از طریق بستر شبکه ارسال می کرد. به مرور زمان و با پیشرفت تکنولوژی، دوربینهای مداربسته IP امروزی با کیفیت تصاویر بالا و توانایی تصویر برداری و ارسال همزمان تصاویر به بازار عرضه شدند.

دوربینهای مداربسته IP به دو گروه سیمی و بدون سیم(Wifi) تقسیم می شوند. در مکانهایی که امکان سیم کشی وجود ندارد و مساحت محیط نیزخیلی زیاد نیست، می توان از دوربین مداربسته بی سیم استفاده کرد.



دوربینهای مداربسته IP نسبت به دوربینهای آنالوگ دارای کیفیت تصویر بهتری ( از 2 تا 30MP) هستند. در تصاویر دوبینهای Ip امکان بزرگنمایی تصویر و رویت جزئیات دقیق تصویر بدون افت کیفیت فراهم است. بنابراین در مکانهایی که از نظر حفاظتی و نظارت تصویری از اهمیت بالایی برخوردارند، سیستم های مداربسته IP به خوبی از عهده ارائه تصاویر با کیفیت و تأمین امنیت بر می آیند.

 با توجه به اینکه با افزایش کیفیت و رزولوشن تصویر، حجم تصاویر ضبط شده نیز بیشتر می شود، بنابراین متناسب با افزایش کیفیت تصویر، نیاز به تجهیزات ضبط (NVR و هارد) و بستر شبکه قوی بوده و قیمت تمام شده سیستم مداربسته نیز افزایش خواهد یافت. لذا در پروژه های معمولی نیازی به استفاده از دوربینهای با رزولوشن بسیار بالا نیست و دوربینهای 2 تا 3 مگاپیکسلی به خوبی جوابگوی نیازها خواهند بود.


اجزای سیستم مداربسته تحت شبکه (IP)


1- دوربین مداربسته IP‌ : وظیفه تصویر برداری و تولید تصاویر دیجیتال را بر عهده دارد.


2- دستگاه NVR : بعنوان سرور در یک سیستم مداربسته تحت شبکه عمل می کند. وظیفه NVR دریافت و ضبط تصاویر از دوربین و ارسال به نمایشگر است.


3- هارد دیسک : حافظه هارد دیسک محل ضبط و نگهداری تصاویر است و داخل دستگاه NVR نصب می شود. میزان ضبط و نگهداری تصاویر در یک سیستم مداربسته به ظرفیت هارد دیسک آن بستگی دارد.


4- منبع تغذیه : ولتاژ مورد نیاز دوربینها (12V) را تأمین می کند.


5- کابل برق :‌ برق را از منبع تغذیه تا دوربین انتقال می دهد.

نکته:‌در صورتیکه دوربینهای مداربسته IP و تجهیزات شبکه از تکنولوژی POE (انتقال برق در بستر شبکه) پشتیبانی کنند، دیگر نیازی به منبع تغذیه و کابل برق جداگانه نیست و برق مورد نیاز دوربینها از پورت سوئیچ شبکه و توسط کابل شبکه انتقال می یابد.


6- کابل شبکه :‌ انتقال تصاویر و در مواردی انتقال برق دوربینها بر عهده کابل شبکه است.


7- سوئیچ شبکه: در یک بستر شبکه، ارتباط تجهیزات مختلف مانند کامپیوتر، دوربینهای مداربسته، چاپگر و . از طریق سوئیچ شبکه انجام می گیرد. در واقع سوئیچ شبکه دستگاهی برای متمرکز کردن انتقال داده هادر بستر شبکه های محلی (Lan) است. از آنجا که دستگاههای NVR تنها دارای یک یا دو پورت شبکه هستند، در صورت استفاده از چند دوربین مداربسته IP، حتماً باید از سوئیچ شبکه برای برقراری ارتباط بین NVR و دوربینها استفاده نمود.


مزایای دوربینهای مداربسته IP 


1- برخورداری از جدیدترین تکنولوژی سیستم های مداربسته و دارا بودن کیفیت تصویر عالی و زاویه دید گسترده


2- عدم نیاز به کابل کشی طولانی


3- امکان انجام پردازش بر روی تصاویر


4- امکان انتقال برق دوربین از طریق کابل شبکه 


5- سهولت نصب


6- امکان ایجاد صدای دوطرفه از طریق شبکه


7- انعطاف پذیری بالا ( امکان جابجایی دوربینها در بستر شبکه بدون نیاز به کابل کشی، امکان چرخش و کنترل دوربینهای Zoom و Ptz تنها با استفاده از یک کابل شبکه، امکان اضافه کردن دوربینهای جدید بدون نیاز به کابل کشی طولانی،‌خاموش و روشن کردن دوربین از راه دور و .)



معایب دوربینهای مداربسته IP 


1-قیمت بالای سیستم های مداربسته تحت شبکه

2- پیچیدگی بیشتر عیب یابی سیستم های مداربسته تحت شبکه نسبت به سیستم های آنالوگ



یکی از مهمترین موارد در نصب و راه اندازی سیستم های مداربسته IP، محاسبات دقیق پهنای باند است. این محاسبات بسیار مهم هستند و در صورت عدم محاسبه دقیق پهنای باند مورد نیاز جهت انتقال تصاویر دوربینها، امکان بروز مشکلات بسیاری از جمله قطع و وصل تصاویر، کاهش نرخ فریم، مختل شدن تصاویر و . وجود دارد.

محاسبه پهنای باند دوربینهای مداربسته IP، در تعیین نوع دستگاه NVR، نوع سوئیچ و کابل شبکه اامی است.


خروجی تصویر در دستگاههای DVR و NVR

انواع فرمت ذخیره‌سازی در سیستمهای مداربسته

محاسبه پهنای باند دوربینهای مداربسته تحت شبکه

مداربسته ,شبکه ,دوربینهای ,تصاویر ,دوربین ,ip ,دوربینهای مداربسته ,مداربسته ip ,های مداربسته ,بستر شبکه ,دوربین مداربسته

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Sherlock Holmes دانلود رایگان جزوه و خلاصه کتاب یاس کبود دکتر حامد زنگنه آموزش ساز دانلود آهنگ جدید 24 اسکول معرفی بهترین مناطق برای خرید ملک هوشمندانه زندگی کنید. مرجع مقالات تخصصی فلوئنت